úterý 22. května 2018

Praktický scrapbook

Jarmark se blíží, kabelky jsou hotové, to už víte, pokud jste četli můj poslední článek, ale tím to nekončí. Etikety, které jsem si nechala natisknout nedorazily a už to asi ani nestihnou. Přesto jsem nějakým způsobem chtěla ke kabelkám umístit autorskou značku.Spojila jsem tedy příjemné s užitečným a vytvořila jsem na každou kabelku visačku. Použila jsem kraft papír. Z jedné strany jsem napsala cenu a vytiskla již zmíněnou značku s připsanou adresou na blog. Druhá strana je pro radost nakupujících, vytvořila jsem malé poděkování za nákup a kromě razítek z dílny Papero amo (nákupní taška a díky) jsem konečně využila jedno ze svých razítek holčičky Gorjuss. 


Hotovou visačku jsem umístila na kabelku. 

Když už jsem si říkala, že mám hotovo, přišla zpráva od kamarádky, ať si nachystám nějaký sáček do kterého bude moct kabelku zabalit až si ji někdo koupí. Nebyl ovšem čas ani nálada běhat po papírnictví a shánět taštičky a do mikrotenového sáčku mi přišlo líto kabelku balit. Rozhodla jsem se po všem tom šití, si trošku zascrapbookovat a vytvořit papírové tašky. Musela jsem si vystačit s obyčejným kancelářským papírem A3, lepicí oboustrannou páskou, sešívačkou a pár razítky, další příležitost pro holčičku Gorjuss a razítko vyrobeno s láskou od PA. Práci mi velice usnadnila rýhovací podložka. 
Postup byl jednoduchý, papír jsem přeložila téměř v polovině na jedné straně jsem nechala trčet proužek, tak akorát na úzkou oboustrannou pásku, abych později mohla slepit papír dokola.

Z vrchní strany jsem si vyznačila rýhovací kostí okraj 3/4 inch, ze spodní strany 1 inch, 
                  

obálku jsem ozdobila razítky. 

Z lícové strany jsem nalepila pásku. Poté jsem ten pruh ohnula do rubu a slepila.
   


Horní okraj jsem zahnula dovnitř, 

spodní okraj jsem si narýhovala viz. fotky, složila jako dno a slepila. 




Poté jsem si uřízla na řezačce dva pruhy 29,7 x 6 cm a následovně složila. Tím jsem vytvořila ucha.






Oba konce složeného pruhu jsem ve vzdálenosti 1,5 cm ohnula a zasunula z vnitřní strany pod horní okraj, přicvakla na dvou místech sešívačkou, to samé jsem udělala na druhé straně.





A je hotovo. 



Doufám, že se originální balení kabelky bude jejich novým majitelkám líbit a udělá jim při nákupu radost.

Hezký třeba i tvořivý den 




4 komentáře:

  1. tak to je naprostá bomba. Klobouk dolů za takovou práci. Hned bych si kabelku koupila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peti, děkuji za pochvalu. No není problém, tyhle už jsou většinou rezervované,ale pokud máš pro koho, klidně ti kabelku ušiju.

      Vymazat
  2. Luci, obdivuji Tě! Kabelky jsou nádherné a to balení musí každého chytit za srdce!

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji,já zas obdivuju do nekonečna Tvoje stránky.Tak jsme si kvit :-)

    OdpovědětVymazat