úterý 29. března 2016

Velikonoce aneb ušatá nadílka

Při zapnutí bloggeru, jsem s hrůzou zjistila, že už dvacet dní jsem nenapsala žádný článek.  No není divu, v posledních čtrnácti dnech jsem nevěděla, kde mi hlava stojí. Tvořila jsem sice poctivě fotografie, všeho co jsem tvořila, ale už jsem se nedostala k napsání článků. Pokusím se tedy všechno dohnat :o)

Velikonoce jsou už sice za námi, tak doufám, že nemáte moc modré zadnice a že si kluci či páni vykoledovali i nějaké to vajíčko.

Maličký návod, kterým se můžete inspirovat pro příští roky, jsem pro Vás vytvořila v příležitosti letošních svátků, bohužel však již nedošlo k jeho realizaci, takže s malým zpožděním se o něj s Vámi podělím dnes.

Ušatá nadílka

Je příznačný název pro pytlíčky se zaječími oušky, které jsem ušila a naplnila nadílkou pro malé koledníky na Velikonoce. Celý postup je velmi jednoduchý a práce rychlá, tři pytlíčky jsem měla ušité za 45minut. Nápad nepochází z mé hlavy, při prokrastinování na pinterestu jsem na ně narazila a rozhodla se, že to prostě musím mít.

Co budeme potřebovat:

barevnou látku, aspoň dva různé vzory 
šicí stroj
vlizelín na podlepení
šňůrku na stažení pytlíčku
nůžky

Z látky si ustřihneme dva obdélníky o rozměru 15x30 cm (každý obdélník může mít jiný vzor, jako v mém případě). Dál si vystřihneme uši, celkem 4x vnitřní mám z růžové látky a vnější ze stejné látky jako pytlíček (rozměry uší jsou 15x7 cm)


Všechny díly uší je potřeba podžehlit vlizelínem (já jsem to neudělala a byla to chyba), aby pěkně držely v pozoru :o) Poté je sešijeme lícem k líci a převrátíme. Je možné je v kraji prošít, záleží jen na vkusu.


Uši vložíme mezi dva obdélníky na kratší stranu a sešijeme.

I druhou krátkou stanu obdélníků sešijeme.


Složíme obě látky na sebe, tak aby švy krátkých stran ležely na sebe 



a sešijeme jednu stranu celou a na druhé straně si necháme cca 5cm nesešitých k převrácení látky (nesešitý kousek necháme na části, která bude uvnitř pytlíčku, aby šev nebyl vidět).


Pytlíčky vsuneme do sebe a při okraji pytlíčku odšijeme cca 1cm široký tunel, do kterého navlečeme šňůrku na stažení. Ve švu si prostřihneme dírku, abychom mohli šňůrku navléct.


Teď už jen naplnit nadílkou


Hezký den

1 komentář:

  1. Anonymní20:23

    To je krásné.......... příští rok to zkusím. MK

    OdpovědětVymazat