úterý 24. května 2016

Chipboard rámeček s chrastidlem

Už se Vám to taky stalo? Tvoříte stránku a najednou zjistíte, že by se Vám hodil chipboardový rámeček, ale buďto žádný nemáte, nebo se Vám nehodí barevně či velikostně. Není problém, vytvořte si svůj vlastní. Dokonce si z něj můžete vytvořit i chrastidlo. Není to nic těžkého, jak na to? Mrkněte na můj postup :o)

Co budeme potřebovat

Obyčejný tvrdý papír
Papír hodící se k vašemu projektu
tužku
lepidlo (Herkules nebo Glossy Accent, jak je kdo zvyklý myslím, že i Kores by stačil)
oboustrannou lepicí pásku
zaoblovač rožků
nůžky
knihařskou kost
- pokud budete chtít z rámečku udělat chrastidlo budete ještě potřebovat
průhlednou fólii (z euroobalu nebo jakého kolik jiného obalu např od razítek, ozdob, kitu aj.)

Na papír si nakreslíme rámeček takové velikosti, aby nám vyhovoval a dovnitř si nakreslíme ještě jeden o 0,5cm menší. Na kousku papíru si zaoblíme roh, který použijeme jako šablonu a podle ní zaoblíme rohy vnitřního rámečku, protože tam se raznicí nedostaneme je potřeba si je kulaté vystřihnout:o)


Vystřihneme si rámeček zaoblíme mu všechny rohy a střed rámečku si také vystřihneme. Těchto rámečků budeme potřebovat 5 z bílého papíru a jeden z barevného papíru.


Pokud máte vystříháno slepíme lepidlem bílé rámečky přesně na sebe. Pokud nechceme dělat z rámečku chrastidlo nalepíme i poslední barevný rámeček. Hrany objedeme knihařskou kostí, aby se zaoblily. Ze spodní strany si nalepíme oboustrannou lepicí pásku a rámeček použijeme.




V případě, že chcete vytvořit chrastidlo, tak na bílý rámeček nalepíme obostrannou lepicí pásku (nešetříme), je potřeba oblepit celý obvod, aby se nám z rámečku nic nevysypalo. Rámeček přilepíme na fólii a obstřihneme. Opět nalepíme oboustrannou lepicí pásku a přilepíme vzorovaný papír (v mém případě bílá strukturovaná čtvrtka).


Ze spodní strany opět nalepíme oboustrannou lepicí pásku, opět je potřeba nevynechat, žádné místečko. Do rámečku nasypeme např.: třpytky, písek nebo v jako v mém případě rýži, opatrně odlepíme ochrannou fólii z pásky a nalepíme dno rámečku, v tomto případě záleží jen na Vás, jaký použijete papír. Záleží na umístění, já jsem použila stříbrný, aby rýže krásně vynikla. Pokud chcete, aby Vám prosvítal podkladový papír, tak nalepíte opět průhlednou fólii.



Hotové chrastidlo umístěte za pomocí oboustranné pásky nebo např. glossy accent lepidla na Váš projekt. Efekt bude zaručen.


Hezký den a plno úspěchů při tvoření přeje


1 komentář: