pátek 22. července 2016

Plameňák třikrát jinak

Znáte to taky, něco si koupíte a než to donesete domů, tak Vás napadá jeden nápad za druhým? Mně se to poslední dobou stává pokaždé, co si odnáším něco z Papero amo. Dneska to bylo úžasné letní razítko s plameňákem. Už ho máte taky? Zdá se, že letošní léto jsou největším hitem plameňáci a tak přináším několik nápadů, jak jsem se s razítkem vyhrála já, musím říct, že mě to chytlo na tolik, že jsem určitě ještě neskončila a to nemluvím o pinterestu, který se nápady s plameňáky jen hemží :o) Pro experimenty jsem si zvolila drobné projekty ve formě PL kartiček 3 x 4, říkala jsem si, že je třeba někdy na něco použiju a jednu rovnou zašlu do PL pošty, ikdyž bych je nejraději do světa poslala všechny a udělala někomu radost :o) A tady už jsou.


První kartička inspirovaná současným PL kitem od Papero amo, v tomto případě jsem nejprve natiskla plameňáka na kartičku a poté ještě jednou na růžový papír s puntíčky a tělo vystřihla a podlepila 3D čtverečky. Dvojím tiskem jsem si usnadnila práci se střiháním nožiček :o)


Druhá kartička je z dnešního pokusu, který mě napadl, při cestě domů. Jde o to, jak si usnadnit vybarvování plameňáka v případě, že byste si chtěli vytvořit například podkladový papír. Sestavila jsem pro Vás kratičký návod.

Co budete potřebovat:


plameňákové razítko
pěnovou gumu (známou také jako moosgummi)
Cling pěna / podložka na gumové štočky
akrylový blok
razítkovací polštářky (v mém případě PRIMA MARKETING - Chalk edger)
nůžky

Postup:

Razítko si otiskněte na pěnovku.

Vystřihněte a nalepte na cling pěnu. Pozor, neudělejte chybu jako já, abyste ji nalepily obráceně, takže malá pomůcka, na cling pěnu nalepte tou natištěnou stranou :o) A obstřihneme


chybně nalepeno
tady už opraveno :o)
Přitiskneme na akrylový blok, naneseme razítkovací barvu a můžeme tisknout. Dokonce jsem se pokusila i o blendování a celkem se zdařilo.
No a teď už se dostáváme k závěru, přes otisk z pěnovky natiskneme plameňáka, na cvičný otisk jsem použila modrý polštářek, protože černý už mi špatně tiská.


Výsledná kartička, vypadá takto a celkem mě to chytlo, takže už se chystám na celé pozadí :o)


Poslední kartička byla plná pokusů na které jsem se chystala už nějakou dobu a tak jsem se rozhodla je všechny spojit dohromady, Inspirací mi bylo krásné přání z pinterestu, pro srovnání Vám ho tu musím ukázat. Přiznávám, že jsem se ani zdaleka nepřiblížila v dokonalosti a myslím, že ani enamelky to nezachránily :o)


Flamingo Love Card by Jingle | Flirty Flamingos Stamp set by Newton's Nook Designs #flamingo #newtonsnook 

Nejprve jsem si vyzkoušela otočit razítko podle návodu z Papero amo, pokud by to někoho zajímalo, tak najdete zde. Bylo zapotřebí jej obtáhnout embosovacím fixem a poté naembosovat, použila jsem průhledný prášek a to byla chyba, lépe by vypadal bílý, jako je na původním přání, čehož jsem si všimla, až když jsem obrázky srovnala :o) dalším pokusem bylo vodovkové přemalování naembosovaného obrázku za pomocí akvarelových pastelek a vodního štětce, to se mi osvědčilo, jen to příště vyzkouším s bílým práškem, snad docílím lepšího efektu.
Snad jsem Vás dostatečně inspirovala.


Hezký večer 

4 komentáře:

  1. skvelé :-) a ten nápad na "vyfarbovaciu" pečiatku je úžasný. asi si hneď nejaké zaobstarám, machovej gumy mám doma kvantum :-D a za dvojicu plameniakov sa vôbec nemusíš hanbiť, sú rozkošní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem moc ráda, že se nápad někomu líbí.

      Vymazat
  2. krásný, Luci, a hned tří, ty jedeš!!

    OdpovědětVymazat
  3. Plameňáci vypadají fakt úžasně ;)

    OdpovědětVymazat