neděle 24. dubna 2016

kurz s Teresou Collins

Už je to hotovo.



Vraťme se, ale na začátek. Druhou dubnovou neděli jsem měla to štěstí, že jsem se zúčastnila scrapbookového kurzu s Teresou Collins, který uspořádalo Papero amo v Praze. Méně štěstí jsem ovšem měla v tom, že jsem se mohla zúčastnit jen jedné části kurzu. Přihlásila jsem se na výrobu instagramového alba, protože tento formát mě poslední dobou pohltil :o) Vzhledem k tomu, že jsem kurz dostala jako vánoční dárek, rozhodla jsem si ho užít opravdu jen sama pro sebe a proto jsem si sebou vezla své fotografie z dětství. Mimo jiné i proto, že moje máma se nehodlá vzdát mého dětského fotoalba :o) Tak to bychom měli, tak trošku na úvod a teď už k samotnému kurzu.


Po příchodu na kurz, jsme všechny obdržely jako dárek zlatý hrníček a malý odznáček, jako upomínku na kurz.


To jsme ještě netušily, že dárek pro nás má i Teresa, se slovy "zlatou prostě miluju" nám její ochotný manžel rozdal zlaté tašky, aspoň jsem měla v čem odnést všechno co jsem na kurzu dostala :o)


Taška má ještě jednu přidanou hodnotu, vleze se do ní tzv. karabice na pizzu" ve které holky z PA posílají jejich objednávky, takže od teď už ji nemusím nikdy nosit v ruce.


Vzor alba jsme si mohly předem zvolit, to jsme obdržely společně s dárky od PA. Na výběr bylo z těchto variant :


Vzhledem k tomu, že miluju modrou, byla pro mě volba jasná. Se všemi věcmi jsme se poté odebraly do učebny, kde na nás na stolech čekaly nachystané kity s materiálem od Teresy. Samozřejmě, že jsem byla neskutečně zvědavá, takže jsem se hned usadila a začala se přehrabovat ve své hromádce.





Tvořit jsme začaly po malém úvodu, celou dobu nám Anička překládala, ještě, že tak, moje angličtina je nevalná :o) Takže za mě Aničce velké díky.


Teresa nám vysvětlila co vše obsahuje kit, jak si nastřihat papíry a velum a poté nám dala k dispozici své super velké raznice, abychom si mohly nadělat z odstřižků výseky, kterými budeme zdobit album. Co Vám budu povídat, kolem raznic bylo neustále plno, na jednotlivé motivy se stála fronta, každá z nás se snažila si nasyslit co největší množství :o)

tuto fotografii jsem si vypůjčila z blogu Papero Amo
 


Čas běžel, jako splašený,takže asi po hodině nás Teresa poprosila o pozornost. Vzala si opět slovo a za pomoci Aničky, nám vysvětlila, jak si vytvořit a ozdobit jednotlivé kapsy.



Tady malý důkaz toho, jak jsem byla soustředěna na práci :o)


V materiálech, které jsme od ní dostaly jsme měly i fotografie, na kterých je celé její album vyfoceno, všechny kapsy z přední i zadní strany. To nám sloužilo, jako vzor podle kterého jsme mohly tvořit. Ještě, že tak, protože na samotné tvoření mi zbyla necelá hodina a musím se přiznat, že jsem byla natolik očarovaná atmosférou, že jsem toho moc nestihla.


Pobalila jsem věci a po společné fotografii hurá na vlak.


Cesta na Moravu je daleká, tak jsem se rozhodla,že si ji zpříjemním, jak jinak, než scrapováním. Plná dojmů z absolvovaného kurzu, jsem se rozhodla zúročit nově získané informace a přetvořit je v album. Práce mi šla pěkně od ruky, vytvořila jsem si tam kolem sebe malý scrap koutek a přestože kupé bylo plné, já byla uzavřena ve své bublině a maximálně jsme si to užívala. Možná, že jsem vypadla jako exot, ale mně to nijak nevadilo, nevnímala jsem nic a nikoho kolem sebe jen fotky, papíry a ozdoby.




 Do práce jsem se zabrala na tolik, že jsem málem zapomněla přesednout. Stihla jsem to a tak jsem se pustila do tvoření i v druhém vlaku.




Hotovo jsem zdaleka neměla, tvoření jsem si užívala ještě následující dva dny. Shromáždila jsem všechno zlaté co jsem doma našla a rozhodla se album dokončit. A protože jsem si vybrala modré album, ale materiály z kitu byly kromě zlaté hlavně do růžova a do žluta, využila jsem modrých papírů se zlatými puntíky od Echo park paper.





Byla jsem si totiž naprosto jistá tím, že když album odložím, bude pěkně dlouho trvat, než se k němu vrátím. Stanovený cíl se mi podařilo splnit, jsem na sebe pyšná.









Ještě pár detailů. Pro Journaling se mi nesmírně hodily samolepky z dílny Papero Amo  - Je to holčička a samolepky z dubnového creative kitu. Využila jsem i návodu na rozetku od Jany B. a ozdobil.a jsem si jí jednu stránečku, neměla jsem ovšem hodící se  papírový butonek, tak jsem pomocí raznice jeden vytvořila, připojuji kratičký fotonávod.












vycvaknete si 6 ks , 5x z obyčejné tvrdého papíru  1x horní z barevného papíru

všechny části slepíme k sobě

knihařskou kostí obtáhneme okraje, abychom zakulatily ostrou hranu

zbývá jen nalepit




Musím se přiznat, že nebýt kurzu nikdy bych se k utvoření vlastního alba nedostala. Dovolte mi ještě malé zhodnocení na závěr. Díky kurzu s Teresou jsem se naučila tvořit insta album i bez kapes a hlavně naučit se jednoduše a rychle zdobit album pomocí výseků z raznic, kterých jsem si při svých scrapbookových začátcích nastřádala pěknou hromadu, konečně snad najdou využití :o)

Všem, kteří se podíleli na organizaci kurzu moc děkuji za nevšední a nezapomenutelný zážitek :o)

Hezký večer a nezapomeňte se se mnou prostřednictvím komentářů podělit o Vaše zážitky z kurzu.




10 komentářů:

  1. krásně sepsáno, Luci!! a tedy nejvíc obdivuji to tvoření ve vlaku, to bych nedala, jednak málo místa a pak bych se styděla, cože si to tam na koleni šušním :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No styděla jsem jen chvilku, ale ta energie, kterou jsem v sobě měla z kurzu to úplně přebila :o)

      Vymazat
  2. Lucko, super album, hezké povídání a klobouk dolů za tvoření ve vlaku! ☺
    P.S. Ty motýlky máš od Terezy, nebo jsi si raznice koupila někde tady?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Motýlky mám od Teresy, ale jsou to fiskars raznice, takže myslím, že by se měly dát sehnat i tady.

      Vymazat
  3. Hmm, tak příště udělejme kurz rovnou ve vlaku :) Super Luci, staré čb fotky jsou stejně nej. Povedlo se ti to.

    OdpovědětVymazat
  4. Míša9:21

    Jsi úžasná a nejšikovnější! :) To album je prostě dokonalé a já jsem MOC ráda, že sis našla čas a vyrobila něco jen pro sebe. ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak toto je uzasne. Krasne album a jeste ta prace ve vlaku, moc to ocenuji!!! A pac se me to album "tak trochu" taky tyka :) toz musim rict, ze mne aj slzicka ukapla :) to musim videt na zivo!!!! A hlavne mam takovy pocit, ze se ti konecne podari me presvedcit na vyrobu instaalba, protoze toto asi opravdu NUTNE POTREBUJU :))) pomuzes mi s tim? :)

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní22:22

    Jsi moc a moc šikovná, jenom nechápu, jak to všechno zvládáš. Klobouk dolů. MK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně stejný pocit mám,když sleduju tvůj blog :-)

      Vymazat