středa 24. února 2016

Sesterské tvoření - sketch

Opět se nám po dlouhé době podařilo udělat si se sestrou scrapbookový dýchánek. Šak už bylo na čase, fotky se hromadí rychlostí světla, ale stránky nějak pokulhávají. Přestože, já se snažím a musím říct, že díky výzvám (challenge) na scrapbookých stránkách to celkem i jde, pořád je fotek nepoměrně víc :o)

Protože ani jedna jsme doposud neměly zkušenosti s tvořením podle sketche rozhodli jsme se, že tuto skutečnost změníme. Co je to sketch, ptáte se? Pro nezasvěcené malá definice: Je to nákres stránky, který obsahuje rozvržení papírů, fotografií, textu, ozdob. 

Scrapbook Sketch:

Myslely jsme si, že za nás předloha všechno vyřeší a proto bude naše práce jednodušší a rychlejší, když nebudeme muset přemýšlet, kam co nalepíme. To jsme se ale šeredně mýlily :o) Protože to, že má člověk vybraný sketch ještě neznamená, že půjde práce rychle od ruky. Řešení kompozice nám to sice ulehčilo, ale zase vyvstaly další problémky (nic s čím bychom si neporadily), které nám práci výrazně zpomalily a to vybrat papíry, tak aby k sobě ladily a k nim ještě napasovat fotky nebo snad vybrat fotky a k nim ladící papíry. Ať už tak či tak, jednotlivé papíry jsme převracely tam i zpět pořád dokola, kombinovaly, diskutovaly, přeskládávaly asi hodinu, než jsme si obě nastřádaly hromádku, se kterou jsme se rozhodly pracovat :o)


Sketch, který jsme si vybraly, nabízel dvě možnosti zvolení fotografie. A to bychom nemohly být sestry, abychom si každá nevybrala tu svou :o) Ráďa použila jednu fotku na výšku a já dvě fotky na šířku. Zatím, co sestra měla fotografii vybranou hned, já měla hromadu fotek a postupně jsem výběr zúžila jen na dvě.


Po důkladném probrání všech našich scrapbookových zásob a naskládání hromádky,toho co použijeme, jsme se konečně mohly pustit do stříhání, skládání a lepení. V této fázi už jde opravdu práce rychle od ruky. Prostě a jednoduše se řídíte rozložením sketche a pokud se Vám něco nepozdává, tak to prostě vynecháte nebo změníte:o)


Práci jsme si obě užily, jak dokládají i naše závěrečné fotky. Myslím, že můžu mluvit i za sestru, když řeknu, že práci podle sketche vřele doporučujeme.


Ještě jednou přikládám obrázek sketche, abyste mohli porovnat naše výtvory :o)

 Scrapbook Sketch:




Ráda si v komentářích přečtu, jaké jsou Vaše zkušenosti s tvořením podle sketche :o)
Hezký den

Žádné komentáře:

Okomentovat