pondělí 16. listopadu 2015

Sesterské tvoření

Jak skvěle strávit odpoledne před dnem volna? Líp než tvořením to snad ani nejde. A protože ve dvou se to lépe táhne, rozhodly jsme se se sestrou, že budeme tvořit společně.
V loňském roce jsme jezdily do MOJÍ DÍLNY na semestrální kurz scrapbooku, který vedly úžasné lektorky Anička a Pavlína z Papero Amo
V letošním roce jsme se bohužel přihlásit nemohly, ale nechtěly jsme přijít o dámské jízdy plné tvoření, tak jsme se rozhodly, že si dýchánky uděláme u nás. Scrapbookový materiál se nám díky Kitům od Papero Amo jen hromadí a v mém případě se kupí i spousta fotografií, čekajících na zpracování. 

Jak naše společné tvoření probíhá? O to se s Vámi teď podělím.
Nejprve asi hodinu diskutujeme nad stránkami jiných scraptvořilek, které jsme si vybraly pro inspiraci a podle nichž chceme tvořit (nejčastěji hledáme na Pinterestu). V průběhu diskuse listujeme hromadou papírů a přikládáme je k fotkám a vybíráme ty pravé :o) Celou atmosféru nejlépe přibližuje následující fotografie.


Zatímco já se pořád přehrabuji, sestra nelení a pouští se do práce. Musím uznat, že jí to pokaždé jde pěkně od ruky. Nejtěžším krokem je vždy pro nás obě střihnout nebo říznout do fotky, jedná se o nevratný krok a proto jej nikdy nezapomeneme komentovat slovy: "TAK JÁ TO TEDA ŘÍZNU" navzájem se ujišťujeme, že krok je správný. Přichází úleva, když se řez povede: "UF, TAK JSEM TO ŘÍZLA". Poté přichází na řadu samotné tvoření. Něco málo se střihne, vyberou se ozdoby, neustále se přeskládává - hledá se to pravé umístění jednotlivých komponentů. Když jsou všechny varianty prověřeny a na papíře už leží ta jediná správná. Přichází poslední krok a to lepení. Poslední fází je vzájemné chválení a obdivování našich stránek :o).

Ráda bych se Vám pochlubila dnešními výtvory, bohužel to není možné. Sestra musela práci přerušit ve fázi těsně před lepení výslednou fotografii proto nemám. No a já jsem dělala stránku do challenge pro měsíc listopad, která nesmí být zveřejněna dříve než skončí hlasování.

Pro Vaši představu přikládám alespoň stránky, které nám byly pro dnešní práci inspirací :)

#papercraft #scrapbooking #layout    October Love - Scrapbook.com:  Duo Madrid-Sydney:

Snad jsme Vás inspirovaly.
Lucis

1 komentář:

  1. Krasne stravene odpoledne pri tvoreni :) a zcela vystizne popsano. Skoda jen, ze jsem to u tebe nedodelala, protoze jeste stale to dodelavam a nebere to konce :) priste to spolu musime aj dodelat :)

    OdpovědětVymazat