pondělí 9. listopadu 2015

Šijeme pro neonatologii

 Moje oblíbená kavárnička s dílnou MOJE DÍLNA ve Zlíně (http://mojedilna.eu/events/siti-pro-neonatologii-2/) se zapojili do akce NEO CUP (http://www.neocup.cz/), která pomáhá předčasně narozeným miminkům, potažmo neonatologii ve Zlíně. Na svých FB stránkách zveřejnili událost, které do které se může zapojit kdokoliv do zvládne podle střihu ušít látkového zajíčka, medvídka či jinou šitou hračku a do 21.11.2016 ji doručit do Mojí dílny ve Zlíně. Tyto látková zvířátka poté budou prodávat na akci NEO CUP.
Rozhodla jsem se jim ve snaze našít co nejvíce měkounkých mazlíků pomoci. Ti pak svojí přítomností nebo díky penízkům z prodeje, pomůžou nedonošeným miminkům a oddělení neonatologie zlínské nemocnice. Připojte se také!



Co můžete udělat?
  • Ušít s námi jedno či více takových zvířátek na kurzu. Kurz je určen pro majitele vlastních šicích strojů, kteří si tento stroj přinesou, v dílně dostanou střih a materiál a na společném šicím dýchánku takové zvířátko s pomocí lektorky vytvoříte. Pokud umíte šít jen malinko, ještě se i něco naučíte. Kurz je zdarma.
  • Přineste látky a třeba i výplň, kterou máte doma. Snažíme se sehnat dárce a sponzory materiálu, ze kterých bychom medvídky ušili, takže každá trocha bude dobrá. Sbíráme flanel, bavlnu, svetrovinu, riflovinu a plsť. Čím hebčí materiál, tím lepší :)
  • Vyzvedněte si v Mojí dílně střih medvídka či zajíčka, vezměte si jej s sebou domů a vyrobená zvířátka nám přineste. My je pak na akci NEO CUP budeme prodávat a výtěžek poputuje neonatologii. Střih si můžete vyzvednout v Mojí dílně od pátečního odpoledne 6.11. a zvířátka noste do pátku 20.11.       
 Z diskuse na FB jsem se dočetla, že je možné ušít, jakékoliv zvířátko, jejichž střihy se dají zdarma stáhnout na internetu a nebo využít střihu z Mojí dílny, který také přikládám.
Střih tiskněte na papír A4

O tom, jak se mi daří šití Vás budu informovat v dalším článečku.
Pěkný den

Žádné komentáře:

Okomentovat